10 Mart 2013 Pazar

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - KREMALI, KURU TARHUN OTLU, EZME KURU DOMATES ÇORBASI - ( 4 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER :  1 tane küçük boy kuru soğan, 2 diş sarımsak, 2 su bardağı mevsiminde ev usulü kurutulmuş domates dilimleri, 1 çorba kaşığı buğday unu, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 4 su bardağı içme suyu, taze çekilmiş her renkten karabiber, yeterli miktarda tuz   ÜZERİ İÇİN ;  1 çorba kaşığı krema, 1 tatlı kaşığı kuru tarhun otu   HAZIRLANIŞI : Mevsiminde, ev usulü kurutulmuş domates dilimleri, bol su ile yıkanır. Bir kap içine koyulur. Üzerine, oda sıcaklığında su boşaltılıp, tuzunu atabilmesi için, ara sıra suyu değiştirilerek, ertesi güne kadar bekletilir. Ertesi gün suyu süzülür, bol su ile yıkanır ve küçük küçük doğranarak, tabağa koyulur. Kuru soğanın ve sarımsağın kabukları soyulur. Yıkanıp kurulandıktan sonra küçük küçük doğranırlar. Çorba tenceresinde, orta hararetli ateşte, zeytinyağı ısıtılır. Doğranmış soğan ve sarımsaklar ilave edilir ve şimşir kaşık ile karıştırılarak, pembeleşinceye kadar kavrulurlar. Üzerine buğday unu serpiştirilerek, 1-2 dakika daha kavrulur. Doğranmış kuru domatesler, karabiber ve  bir tutam kuru tarhun otu  ilave edilir. Karıştırılarak, 1-2 dakika kavrulur. Üzerine, ılık içme suyu boşaltılır ve kaynamaya bırakılır. Domatesler yumuşayınca, ateşten alınır ve el blenderinden geçirilir. Tekrar ateşe koyulur. Bir taşım daha kaynatılır ve ateşten alınır. Tuzu kontrol edilir. Gerekiyorsa, tuz koyulup, karıştırılır. Hazırlanan çorba, uygun porselen çorbalığa boşaltılır. ÜZERİNE ;  Krema koyulur, hafifçe karıştırılarak, ebru deseni verilir. Kuru tarhun otu serpiştirilir ve sofraya götürülerek, sıcak servis yapılır.  Afiyet olsun.   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder