29 Mart 2013 Cuma

BUĞDAY ÇORBASI - ANTAKYA MUTFAĞI - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 
- Buğday çorbası -
   MALZEMELER :  1,5 su bardağı aşurelik buğday, yarım kg. yoğurt, 1 çorba kaşığı un, 1 tane yumurta, yeterli miktarda tuz   ÜZERİ İÇİN ;  2 çorba kaşığı tereyağı, 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber, 1 tatlı kaşığı nane   HAZIRLANIŞI ;  Aşurelik buğday ayıklanır. bol su ile birkaç su yıkandıktan sonra 6 su bardağı su ile birlikte çorba tenceresine koyulur. İyice yumuşayıncaya kadar haşlanır. Ayrı bir kapta yoğurt çırpılır. Yumurta ile un ilave edilir. Birbirine iyice karışıncaya kadar, biraz su ilave edilerek, çırpmaya devam edilir. Yoğurt, tenceredeki buğdaya karıştırılarak, ilave edilir. ÜZERİ İÇİN ;  Küçük sos tavasında, tereyağı eritilir. Kırmızı pul biber ve nane ilave edilerek, 1-2 dakika kavrulur. Ateşten alınır ve hazırlanan çorbanın üzerinde gezdirilerek, çorbaya ilave edilir. Tuzu ayarlanır ve sıcak olarak servis yapılır.  Afiyet olsun.                                                                                                
                                                                                                     
- Buğday çorbası -
- Buğday çorbası -
                                                                                       

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder