3 Mart 2013 Pazar

TEL ŞEHRİYELİ TAVUK ÇORBASI - İSTANBUL YÖRESİ - ( 8 kişilik ) - Sıcak Çorba -

MALZEMELER :  1 tane kuru soğan, 1 tane orta boy tavuk, 4 çorba kaşığı tel şehriye, 1 tane büyük boy domates, 1 çay kaşığı kimyon, yarım limon suyu, yeterli miktarda karabiber ve tuz   HAZIRLANIŞI :  Tavuk temizlenir ve yıkanır. Tencereye koyulur. Üzerine, üzerini örtecek kadar su boşaltılır. Kuru soğanın kabukları soyulur, yıkanır ve bütün olarak, tencereye ilave edilir. Orta hararetli ateşte, tavuk etleri pişinceye kadar haşlanır. Pişen tavuğun suyu süzülüp, bir tencereye koyulur. Haşlanan tavuğun, göğüs etleri lokmalık parçalar halinde kesilir veya didilir. Domates yıkanır ve kabukları soyulur, çekirdekleri çıkarıldıktan sonra küçük küçük doğranır. Tenceredeki tavuk suyuna, kesilmiş tavuk göğüs etleri ve doğranmış domatesler ilave edilip, kaynamaya bırakılır. Kaynayınca, Tel şehriyeler ilave edilir. Ateş kısılarak, 5-10 dakika kadar pişirilir. Karabiber, tuz, kimyon ve limon suyu ilave edilip karıştırılır. Şehriyeler pişince, çorba tenceresi ateşten alınır. Hazırlanan çorba, büyük porselen çorbalığa boşaltılarak, sofraya getirilir ve sıcak servis yapılır.  Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder