3 Mart 2013 Pazar
SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - KUSKUSLU & SOMON BALIKLI TAZE ISIRGAN OTU ÇORBASI - ( 4 kişilik ) - Sıcak Çorba -
MALZEMELER : 250 gr. taze ısırgan otu, 2 çorba kaşığı kuskus, 1 çorba kaşığı un, 3 çorba kaşığı zeytinyağı, 2 çorba kaşığı süt, 4 su bardağı ısırgan otunun haşlandığı içme suyu, 3 çorba kaşığı üzüm sirkesi, 1 büyük dilim haşlanmış somon balığı, yarım çay kaşığı her renkten taze çekilmiş karabiber, yeterli miktarda tuz ÜZERİ İÇİN ; 1 çorba kaşığı krema HAZIRLANIŞI : Taze ısırgan otları ( elleri kaşındırmaması için, eldiven giyilerek ), ayıklanır. Cam ve çukur büyük kap içerisinde, bol su ile birkaç kere suyu değiştirilerek, iyice yıkanır. Tekrar üzerine bol su boşaltılır ve 3 çorba kaşığı üzüm sirkesi ilave edilip, yarım saat kadar bekletilir. Tencerede, bol içme suyu suyu ve 1 çay kaşığı tuz kaynatılır. Kaynayınca, taze ısırgan otlarıbekletilen sirkeli sudan kevgir ile çıkartılarak, kaynayan suya atılır ve 3-5 dakika tencerenin kapağı kapalı olarak, kısık ateşte haşlanır. Haşlanınca, tencereden kevgir ile çıkartılarak, soğuk sudan geçirilir. ( buzlu suya da konabilir. Bu işlemi, yeşil rengini koruması için yapıyoruz ) Suyu süzüldükten sonra ot tahtasında, ince ince kıyılır. Tabak içine alınır. Haşlandığı su, kullanılmak üzere bekletilir. Çorba tenceresine, zeytinyağı koyularak, orta hararetli ateşte ısıtılır. Un ilave edilir ve şimşir kaşık ile sürekli karıştırılarak, un pembeleşinceye kadar kavrulur. Kavrulunca, süt ilave edilir ve topaklanmaması için sürekli karıştırılır. Haşlandıktan sonra ince ince kıyılan taze ısırgan otları, karabiber ve tuz ilave edilir. Şimşir kaşık ile 2-3 dakika karıştırılarak, kavrulur. Isırgan otunun haşlandığı sudan 4 su bardağı içme suyu ilave edilir ve karıştırılarak, kaynamaya bırakılır. Kaynayınca, kuskuslar ilave edilir. Ateş kısılır. Tencerenin kapağı kapatılır ve kuskuslar pişip şişinceye kadar kaynatılır. Arada bir kontrol edilir ve karıştırılır. Kuskuslar pişince, çorba ateşten alınır. Tuzu kontrol edilir. Gerekiyorsa, tuz ilavesi yapılır. Porselen veya cam çorbalığa boşaltılır. Haşlanmış ve lokmalık parçalara kesilmiş somon balığı parçaları ilave edilir. ÜZERİNE; 1 çorba kaşığı krema ilave edilerek, sofraya götürülür ve sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder