26 Mart 2014 Çarşamba

KEMİKLİ KUZU ETLİ MISIR ÇORBASI - KARADENİZ YÖRESİ - - BARTIN MUTFAĞI - ( 8 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER :  2 tane kuru soğan, 500 gr. kemikli kuzu kol eti, 1 su bardağı haşlanmış barbunya, 1 su bardağı kuru kırık mısır, 1 çay bardağı haşlanmış tane mısır, 2 çorba kaşığı tereyağı, 1 su bardağı yoğurt, yeterli miktarda su, 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber, 1 tatlı kaşığı tuz   ÜZERİ İÇİN ;  2 çorba kaşığı tereyağı, 2 tane piyazlık doğranmış kuru soğan, 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber  HAZIRLANIŞI :  Çorba tenceresine, 2 çorba kaşığı tereyağı koyularak, orta hararetli ateşte eritilir. Eriyince, kemikli parça et koyulur. Karıştırılarak, pembeleşinceye kadar kavrulur. Kırık mısırlar yıkanıp suyu süzdürüldükten sonra ilave edilir. Mısır seviyesini bir parmak geçinceye kadar su ilave edilir. Kaynamaya bırakılır. Mısırlar pişmeyip, sadece suyunu çektiğinde, sıcak su ilavesi ile çorba suyu sabitlenir. Etler ve kuru kırık mısırlar pişince, haşlanmış barbunya ile haşlanmış tane mısırlar koyulur. Ateş kısılır. Kısık ateşte, 10-15 dakika pişirilir. Çorba ateşteyken, çırpılmış yoğurt koyulup, karıştırılır. Kısık ateşte 1-2 taşım kaynatılan çorba, ateşten alınır. Tuzu ilave edilerek, karıştırılır. ÜZERİNE ; Tereyağında kavrulmuş, kırmızı pul biberli, piyaz doğranmış kuru soğanlar ilave edilir. Sıcak servis yapılır.   Afiyet olsun.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder