15 Mart 2014 Cumartesi

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - KUZU ETİ KAVURMALI MISIRLI DOMATES ÇORBASI - ( 4 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER :  2 tane arpacık soğanı, 2 diş sarımsak, 2 çorba kaşığı zeytinyağı veya mısır yağı, 1 çorba kaşığı mısır unu, 1 tatlı kaşığı buğday unu, 1 tatlı kaşığı kırmızı salçalık biber konsantresi, 2 su bardağı domates püresi, 2 çorba kaşığı haşlanmış taze süt mısır, 1 kibrit kutusu büyüklüğünde kuzu eti  kavurması, 2 su bardağı içme suyu, 1' er tutam kimyon, karabiber, kırmızı toz biber, birkaç tane taze nane yaprağı, yeterli miktarda tuz  HAZIRLANIŞI :  Soğan ve sarımsakların kabukları soyulur. Yıkanıp kurulandıktan sonra ince ince çentilir. Çorba tenceresine, zeytinyağı veya mısır yağı koyularak, orta hararetli ateşte ısıtılır. Çentilmiş kuru soğan ve sarımsaklar ilave edilir. Şimşir kaşık ile sürekli karıştırılarak, hafifçe pembeleştirilir. Buğday unu ile mısır unu serpiştirilip, karıştırılır. Kırmızı biber konsantresi ile domates püresi ilave edilir. Karıştırılarak, birkaç dakika pişirilir. Kuzu kavurması, ayrı bir kapta ısıtılarak, yağının erimesi sağlanır. Eriyen yağın içinden, süzdürülerek alınan kuzu kavurma eti, çorbaya ilave edilir. Haşlanmış taze süt mısır taneleri de koyularak, karıştırılır. İçme suyu boşaltılır. Kimyon, karabiber, kırmızı toz biber ve yeterli miktarda tuz koyularak, kaynamaya bırakılır. Ara sıra karıştırılarak, pişirilir. Çorba pişip, kıvam alınca, ateşten alınır. Çorba kâselerine pay edilir. ÜZERİ ; Yıkanıp kurulanmış taze nane yaprakları ve haşlanmış taze süt mısır taneleri ile süslenerek, sıcak servis yapılır.  Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder