25 Mart 2014 Salı

SEVGİ ' NİN ÇORBA YANI SPESYALLERİ - KARABİBERLİ VE BALKABAKLI NAL BÖREKCİKLER - ( 4 kişilik ) - Ilık veya Soğuk -

     * MALZEMELER :  1 tane hazır yufka, 1 tane yumurta, 2 çorba kaşığı yoğurt, 3 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 kâse rendelenmiş veya mutfak robotundan geçirilmiş balkabağı, 1 tatlı kaşığı öğütülmüş her renkten top karabiber   HAZIRLANIŞI :  Hazır yufka, mutfak tezgahına yayılır. Bıçak ile boylamasına ve enlemesine kesilerek, 4 eşit parçaya bölünür. Cam kâse içine yumurta kırılır. Yoğurt ve zeytinyağı ilave edilip, çırpılır. Ayrı bir cam kâse içine, balkabağı ile karabiber koyularak, iyice karıştırılır. Yumurtalı karışımdan kaşık ile alınarak, yufka içlerine bolca sürülür. Yufka ikiye katlanarak, daha ince bir üçgen parça elde edilir. Bu üçgen parçanın geniş tarafına, karabiberli balkabağı koyulur. Yufkanın iç koyulan geniş kısmından başlanarak, sıkıca sarılır ve kıvrılarak, nal şekli verilir. Yağlı kâğıt serilmiş, fırın tepsisine yerleştirilir. Üzerlerine de, yumurtalı iç harçtan sürülür ve önceden 200 C derecede ısıtılmış fırına verilir. Üzerleri nar gibi kızarıncaya kadar pişirildikten sonra fırından çıkarılır. Tel üzerinde ılındırılır. Ilınınca, servis kabına yerleştirilir ve hazırlanan çorba eşliğinde sofraya götürülerek, ılık veya soğuk olarak servis yapılır.   Afiyet olsun.           

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder