15 Mart 2014 Cumartesi

SEVGİ ' NİN ÇORBA YANI NOHUT MAYALI DOLAMA ÇÖREĞİ ( 4 kişilik ) - Sıcak veya Ilık Servis -

    * MALZEMELER :  4 su bardağı buğday unu, yarım çay bardağı nohut mayası, 1 tane yumurta, 1 çay bardağı zeytinyağı, 2 çorba kaşığı yoğurt, 1 çay bardağı kadar ılık süt yeterli miktarda tuz  ÜZERİ İÇİN ; 1 tane yumurta sarısı  HAZIRLANIŞI :  Yoğurma kabına un elenir. Tuz koyulup karıştırılır. Ortası havuz şeklinde açılır. Bu havuza, nohut mayası koyulur. 1 tane yumurta kırılır. Yarım çay bardağı zeytinyağı, yoğurt koyulup, karıştırılır. Yavaş yavaş ılık süt ilave edilerek, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur oluşturulur. Hamurdan 5 beze oluşturulur. Bezeler, un serpilmiş tezgah üzerinde, oklava yardımı ile ince bir şekilde açılır. Üzerine, zeytinyağı sürülür. Tekrar ince açılmış hamur koyulur ve yağlanır. 5 beze de, aynı şekilde hazırlanıp üst üste koyularak, yağlandıktan sonra Tekrar oklava ile açılır. Rulo yapılır. El içinde dolanarak, yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirilir. Üzerine; çırpılmış yumurta sarısı sürülür. Diğer model için; ruloların iki ucundan tutulur ve ters yöne doğru çevrilerek, kıvrılır ve dolama şekli verilerek, fırın tepsisine yerleştirilir. Üzerine, çırpılmış yumurta sarısı sürülerek, önceden 200 C derecede ısıtılan fırına koyulur. Üzeri kızarıncaya kadar pişirildikten sonra fırından çıkarılır. Servis tabağına çıkartılır. Hazırlanan çorbalar eşliğinde sofraya götürülerek, sıcak veya ılık servis yapılır.   Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder