15 Mart 2014 Cumartesi

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - TAZE SÜT MISIRLI VE TAZE BARBUNYALI MAKARNA ÇORBASI - - KIŞLIK HAZIRLIKLARLA YAPILAN ÇORBALAR - ( 4 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER :  2 çorba kaşığı mevsiminde evde kışlık hazırlık olarak yapılmış taze süt mısır konservesi, 3 çorba kaşığı mevsiminde evde kışlık hazırlık olarak yapılmış taze iç barbunya, 2 tatlı kaşığı mevsiminde evde kışlık hazırlık olarak yapılmış biber salçası, 2 çorba kaşığı mısır unu, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çay bardağı haşlanmış fiyonk makarna, 4 su bardağı içme suyu, yarım çay kaşığı kırmızı toz biber, 1 tutam her renkten taze çekilmiş karabiber, yeterli miktarda tuz  EŞLİĞİNDE ;  Bir tutam tuz ile dövülmüş 2 diş sarımsak  HAZIRLANIŞI : Çorba tenceresine zeytinyağı koyulur ve orta hararetli ateşte ısıtılır. Isınınca, biber salçası koyulur ve şimşir kaşık ile karıştırılarak 1-2 dakika kavrulur. Mısır unu serpiştirilip, 1-2 dakika daha kavurmaya devam edilir. İçme suyu boşaltılarak, kaynamaya bırakılır. Kaynayınca, taze iç barbunya ev konservesi ile taze süt mısır ev konservesi ilave edilip, karıştırılır. Tencerenin kapağı kapatılır ve yaklaşık 15-20 dakika pişirilir. Tuzu kontrol edilerek, ayarlanır. Ateş kısılır ve bir taşım kaynatıldıktan sonra pişen çorba, ateşten alınır. 4 çorba kâsesine veya çorba tabağına paylaştırılır. ÜZERİ ; Haşlanmış fiyonk makarna ile süslendikten sonra bir tutam tuz ile dövülmüş 2 diş sarımsak eşliğinde sofraya götürülerek, sıcak servis yapılır.   Afiyet olsun.        * Hazırlanan çorba, çorba kâselerine veya çorba tabaklarına pay edildikten sonra üzerine; 1 tatlı kaşığı sarımsaklı yoğurt da ilave edilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder