15 Mart 2014 Cumartesi

SEVGİ ' NİN YÖRESEL ÇORBA YANI GARNİTÜRÜ - - KÖLE HAMURU - ( KASTAMONU YÖRESİ )

     * MALZEMELER :  İstenilen miktarda un, yeterli miktarda su, yağ ve pekmez   HAZIRLANIŞI :  Bir tencereye, yeterli miktarda su koyulur ve kaynatılır. Kaynayan suya, azar azar un serpiştirilir ve sürekli karıştırılır. Koyu bir kıvam alması sağlanır. Bu koyu kıvamlı hamur, kaşık ile alınarak, tepsiye dizilir. ÜZERİNE ; Kızdırılmış tereyağı dökülür. Sade olarak yenilebildiği gibi pekmeze veya yoğurda batırılarak da yenir.   Afiyet olsun.         * Köle hamuru; tüm çorba yanlarında kullanılabildiği gibi bilhassa, pekmezli ve yoğurtlu çorbaların yanı için idealdir. Çorbaya batırılarak yenilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder