25 Mart 2014 Salı

SEVGİ ' NİN ÇORBA YANI SPESYALLERİ - SUSAMLI , ÇÖREOTLU VE ANASONLU YUFKA KITIRLARI - ( 6 kişilik ) - Sıcak veya Ilık -

     * MALZEMELER :  1 tane hazır yufka, 1 tane yumurta, 1 çorba kaşığı yoğurt, 2 çorba kaşığı zeytinyağı veya eritilmiş tereyağı, 1 ' er tatlı kaşığı susam, çöreotu ve anason   HAZIRLANIŞI :  Fırın tepsisine, yağlı kâğıt serilir. Hazır yufka, yağlı kâğıdın üzerine, buruşturularak serilir. Kâse içine, yumurta kırılır. Yoğurt ile zeytinyağı veya eritilmiş tereyağı koyularak karıştırılır ve fırça ile yufkanın üzerine, bolca sürülür. Yufkanın birazına susam, birazına çöreotu, birazına da anason serpilir. Önceden 180 C derecede ısıtılan fırında, üzerleri kızarıncaya ve kıtırlaşıncaya kadar pişirilir. Pişince fırından çıkarılır. El ile gelişigüzel kopartılarak, servis kabına yerleştirilir. Hazırlanan çorba eşliğinde sofraya götürülerek, sıcak veya ılık servis yapılır.   Afiyet olsun.      * İstenirse, kıtırların üzerine, haşhaş tohumu, kırmızı toz veya pul biber, taze baharatlar, tarçın vb. serpilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder