26 Mart 2014 Çarşamba

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - SÜZME YOĞURTLU, PATLICANLI, KIRMIZI PANCAR ÇORBASI - ( 6 kişilik ) - Soğuk Çorba -

 MALZEMELER :  3 diş dövülmüş sarımsak, 1 büyük kâse süzme yoğurt, 2 tane büyük boy patlıcan, 1 tane kırmızı pancar, 7 su bardağı içme suyu, yeterli miktarda tuz    * Patlıcanları kızartmak için; 1 su bardağı zeytinyağı   ÜZERİ İÇİN ;  Haşlandıktan sonra kabukları soyulup, küçük küpler halinde doğranmış 1 tane kırmızı pancar, 1 çorba kaşığı kavrulmuş çam fıstığı, birkaç tane taze semizotu yaprağı    HAZIRLANIŞI :  Kırmızı pancar akan su altında iyice yıkanır ve çorba tenceresine koyulur. Üzerine, içme suyu boşaltılır. Tuz ilave edilir ve orta hararetli ateşte yumuşayıncaya kadar haşlanır. Haşlanınca, ateşten alınır. Çorba tenceresinin içinden çıkarılan kırmızı pancarın kabukları soyulur. Küçük küpler halinde doğranarak, tabağa koyulur. Suyu soğutulur. Soğuyunca, tel süzgeçten geçirilerek, süzülür. Patlıcanlar yıkanır. Alacalı şekilde kabukları soyulur. Tuzlu suyun içine küçük küpler halinde doğranır. Tavaya zeytinyağı koyulur ve orta hararetli ateşte kızdırılır. Tuzlu su içine doğranmış patlıcanlar, avuç içinde sıkılarak, sudan çıkarılır. Kâğıt havlu ile kurulandıktan sonra kızgın yağa atılarak kızartılır. Kızarınca, kevgir yardımı ile yağdan çıkarılır ve kâğıt havlu serilmiş tabağa çıkartılır. Büyük ve derin cam kap içine, süzme yoğurt koyulur. Çırpıcı tel ile çırpılırken, soğumuş kırmızı pancar suyu ilave edilerek, çorbanın kıvamı ayarlanır. Kızartılmış patlıcan küpleri ilave edilir. Tuzu kontrol edilerek, ayarlanır. ÜZERİNE ;  Haşlandıktan sonra kabukları soyulup küçük küpler halinde doğranmış kırmızı pancarlar ilave edilir. Buzdolabına koyularak, en az 2 saat soğutulur. Servis yapılacağı zaman, dövülmüş sarımsaklar ilave edilip karıştırılır. Kavrulmuş çam fıstıkları serpiştirilir. İyice yıkandıktan sonra kurulanmış semizotu yaprakları ile süslenerek, sofraya götürülür ve soğuk servis yapılır.   Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder