15 Mart 2014 Cumartesi

YÖRESEL PIRASALI MISIR EKMEĞİ EŞLİĞİNDE SEVGİ ' NİN SPESYAL SÜTLÜ ÇORBASI ( 4 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER :  1 tane küçük boy saplı yapraklı kereviz kökü, 1 sap pırasa, 1 çorba kaşığı fırınlanmış mısır unu, 1 tatlı kaşığı tam buğday unu, 2 çorba kaşığı fındık yağı, 1 su bardağı süt, 3 su bardağı içme suyu, 1 çay bardağı haşlanmış taze süt mısır, yarım limon, 1 çay kaşığı toz şeker, yarım çay kaşığı kimyon ve karabiber, yeterli miktarda tuz   ÜZERİ İÇİN ;  İnce kıyılmış birkaç taze kereviz yaprağı, haşlanmış taze süt mısır taneleri   HAZIRLANIŞI :  Pırasa ayıklanır. Yıkanıp kurulandıktan sonra daire şeklinde ince ince doğranır. Kerevizin sapı ve 1-2 yaprağı iyice yıkanıp kurulandıktan sonra ince ince kıyılır. Kereviz kökünün kabukları soyulur. Küçük küpler halinde doğranır ve limon sıkılmış suda bekletilir. Çorba tenceresine, fındık yağı koyulur. Orta hararetli ateşte ısıtılır. Kıyılmış pırasa ve kereviz sapları, bir tutam karabiber ve tuz ilavesi ile şimşir kaşıkla karıştırılarak, kavrulur. Kavrulunca, küp doğranmış kereviz kökü limonlu sudan kevgir ile çıkarılarak, ilave edilir. Haşlanmış taze süt mısır ilave edilir. Fırınlanmış mısır unu ile tam buğday unu serpiştirilir. 1-2 dakika daha kavurmaya devam edilir. Kavrulunca, süt ile içme suyu boşaltılır ve kaynamaya bırakılır. Ara sıra karıştırılır. Çorba pişip, kıvam alınca ateşten alınır. Tuzu kontrol edilerek, ayarlanır. Hazırlanan çorba, çorba kaselerine pay edilir. ÜZERİ ;  haşlanmış taze süt mısır taneleri ve ince kıyılmış kereviz yaprakları ile süslenir. Karadeniz yöresinin, pırasalı mısır ekmeği eşliğinde sofraya götürülerek, sıcak servis yapılır.   Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder