6 Mart 2014 Perşembe

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - KEŞKEKLİ KREMALI KEREVİZ SAPI ÇORBASI - ( 4 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER :  1 çay bardağı iyice haşlanmış aşurelik buğday, 2 diş sarımsak, 200 gr. iyice haşlanmış yağsız kuzu eti, 3 su bardağı et suyu veya hindi suyu, 5 dal yapraklı kereviz sapı, yarım çay bardağı krema, yarım çorba kaşığı tereyağı, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 5 su bardağı içme suyu ( kereviz yapraklarını haşlamak için ), 2 çorba kaşığı sirke, 1 çay kaşığı her renkten taze çekilmiş karabiber, yeterli miktarda öğütülmüş deniz tuzu  ÜZERİ İÇİN ;  1 tane küçük boy havuç, taze ve minik kereviz yaprakcıkları, 1 çay kaşığı kırmızı pul biber, her renkten taze çekilmiş karabiber, 4 çay kaşığı krema  HAZIRLANIŞI : Kereviz sapları akan su altında yıkanır. 30 dakika sirkeli suda bekletildikten sonra bol su ile yıkanıp kurulanır. Çorba tenceresine, içme suyu boşaltılır. 1-2 tutam karabiber ve tuz serpilir. Orta hararetli ateşte, tencerenin kapağı kapalı olarak, kaynamaya bırakılır.Kaynayınca, el ile büyük parçalar halinde koparılmış, yapraklı kereviz sapları ilave edilir. Ateş kısılır. Kısık ateşte, saplar yumuşayıncaya kadar pişirildikten sonra suyu kullanılmak üzere, kevgir ile başka bir cam kaba süzülür. Haşlanmış aşurelik buğday, kabukları soyulmuş sarımsak, haşlanmış kuzu eti, bir tutam karabiber ve tuz ile birlikte, mutfak robotuna konur. Mutfak robotu çalıştırılarak, içindeki malzemeler parçalanarak, öğütülür. Yavaş yavaş et suyu veya hindi suyu ilave edilerek karışım, sıvımsı kıvamlı püre haline getirilir. Çorba tenceresine, tereyağı ile zeytinyağı koyularak, orta hararetli ateşte ısıtılır. Isınınca, mutfak robotundaki karışım ilave edilir. 1-2 dakika şimşir kaşık ile karıştırılır. Cam kaptaki süzülmüş kereviz sapı suyu, yavaş yavaş ilave edilerek, yedirilir. Çorba, kıvam alıncaya kadar kaynatılır. Çorba kıvam alınca, ateş kısılır. Kırema çukur cam kaba boşaltılarak, çırpılır. 2-3 çorba kaşığı çorbanın suyundan alınıp, kremaya ilave edilerek, karıştırılır.Sicim gibi akıtılarak, çorbaya ilave edilirken, çorba sürekli olarak karıştırılarak, krema çorbaya yedirilir. Hazırlanan çorba, kısık ateşte bir taşım kaynatıldıktan sonra ateşten alınır. Tuzu kontrol edilerek, ayarlanır. Servis kabına boşaltılır. ÜZERİ İÇİN ;  Küçük boy havucun üzeri kazınır. Yıkanıp kurulandıktan sonra minik küpler halinde doğranır ve çorbanın üzerine serpiştirilir. Kırmızı pul ve toz biber ile karabiber de serpiştirildikten sonra çırpılmış krema ve minik kereviz yaprakları ile süslenerek, sofraya götürülür. Sıcak servis yapılır.   Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder