6 Mart 2014 Perşembe

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - TANELİ TAZE İÇ BAKLA ÇORBASI - ( 4 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER :  1 tane kuru soğan, 1 diş sarımsak, 200 gr. taze iç bakla, 1 dal taze soğan, 2-3 dal dereotu, 1 tane kesme şeker, 4 su bardağı hindi suyu, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı un, yarım limon suyu, taze çekilmiş her renkten karabiber, yeterli miktarda öğütülmüş deniz tuzu   ÜZERİ İÇİN ;  1 dal doğranmış taze soğan, 3 dal doğranmış dereotu, 1 çay kaşığı kırmızı pul biber, 1 çay kaşığı karabiber, 4 çay kaşığı çırpılmış yoğurt   HAZIRLANIŞI : Kuru soğan ile sarımsağın kabukları soyulup, yıkandıktan sonra küçük küçük doğranır. Taze iç baklalar, bol su ile yıkanır ve suyu süzdürülür. Kaba koyulan taze bakla içleri, limon suyu ve buğday unu ile ovulur. Çorba tenceresine, zeytinyağı koyularak, orta hararetli ateşte ısıtılır. Isınınca, doğranmış kuru soğan ile sarımsaklar ilave edilir. Şimşir kaşık ile karıştırılarak, sararıncaya kadar kavrulur. Limon suyu ve un ile ovulmuş taze iç baklalar ilave edilir. Ayıklanıp yıkandıktan sonra kurulanıp, ince ince doğranmış taze soğanlar ve dereotları koyulur. 1-2 dakika kavurmaya devam edilir. Hindi suyu boşaltılır. Karabiber, kesme şeker  koyulup, karıştırılır ve kaynamaya bırakılır. Kaynamaya başlayınca, tuzu ilave edilir, ateş kısılır ve tencerenin kapağı kapatılarak, kısık ateşte, iç baklalar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Baklalar yumuşayıp, çorba kıvam alınca, ateşten alınır. Tuzu kontrol edilerek,   ayarlanır. Hazırlanan çorba, servis kabına boşaltılır. ÜZERİNE ;  İnce doğranmış taze soğan, dereotu, kırmızı pul biber ve karabiber serpilir. Çırpılmış yoğurt koyularak sıcak veya ılık servis yapılır.   Afiyet olsun.      * İsteğe bağlı olarak, çorba terbiyeli olarak da pişirilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder