20 Mart 2011 Pazar

KIRMIZI MERCİMEK ÇORBASI ( 6 kişilik ) - Et sulu kuru bakliyat çorbası -

MALZEMELER:  1 su bardağı  kırmızı mercimek, 1 su bardağı  su, 1 çorba kaşığı tereyağı, 4 su bardağı  et suyu, sirke veya limon, yeterli miktarda tuz     HAZIRLANIŞI:  Kırmızı mercimek ayıklanır ve yıkanarak su ile birlikte tencereye koyulur. İyice dağılıp ezilinceye  kadar pişirilir. Pişerek, boza kıvamına gelen kırmızı mercimekler, delikli süzgeçten geçirilir.( blender de kullanılabilir ) İyice koyu kıvama gelen kırmızı mercimeğe, et suyu ve yağ ilave edilerek, 15 dakika daha kaynatılır .Çorbamız servise hazırdır. Tabaklara konulduğunda, arzuya göre limon veya sirke ilave edilebilir. Afiyet olsun.        ** TEKERLEMELER :  Delmişler, takmışlar. Bunu böyle yapmışlar. Delmeyelerdi, Takmayalardı. Bunu böyle yapmayalardı.    * Bir ikidir bir iki. Beş altıdır, beşaltı. İnanmazsan say da bak. On altı, on altı.    * El el epenek. Elden düşen kepenek. Kepeneğin yarısı. Keloğlanın karısı.     * Nacak sapına. İki kes. Biri sana. Biri de bana.    * Emişle Memiş mahkemeye gitmiş. Mahkemede mahkemeleşmişler mi. Mahkemeleşmemişler mi?   * Şu karşıdaki kara kuru kavak, Karardın mı, ey kara kuru kavak. Sarardın mı ey kara kuru kavak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder