21 Mart 2011 Pazartesi

ZEYTİN ÇORBASI ( 6 kişilik ) - Kremalı, Unlu, Zeytinli Çorba -

MALZEMELER :  100 gr çekirdeksiz yeşil zeytin, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 2 çorba kaşığı un, 5 su bardağı sıcak su, 1 çay bardağı krema, biraz zencefil, dereotu, karabiber     HAZIRLANIŞI :  Zeytinleri robotta 1 çorba kaşığı zeytinyağı, karabiber ve zencefil ile püre haline gelinceye kadar eziyoruz. Tencereye,1 çorba kaşığı zeytinyağı koyup, 2 çorba kaşığı unu kavuruyoruz. 6 su bardağı sıcak suyu ilave edip, sürekli karıştırarak, bir taşım kaynatıyoruz. Zeytin püresi ile tatlandırıp, tencerenin kapağını kapatıyoruz. Kısık ateşte 15 dakika pişiriyoruz. Yeşil zeytin çorbasını, servis etmeden hemen önce, çırpılmış kremayı, ilave edip karıştırıyoruz ve kıyılmış dereotu ile süsleyerek, servis yapıyoruz. Afiyet olsun.          ** MANİ :  Testide su durulttum. İçinde gül kuruttum. Ben bu sevdaya düşeli. Evi barkı unuttum.    * Terekteki siniler. El değmeden iniler. Gurbetteki yarimin. Kulakları çınılar.    * Pencereden bakıyor. Kitap almış okuyor. Perçemine mis çalmış. Yel estikçe kokuyor.   * Duman dumanı arar. Duman dağları sarar. Ceplerim şeker dolu. Gözlerim yari arar. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder