20 Mart 2011 Pazar

TAZE MISIR ÇORBASI ( 6-8 kişilik ) - Et sulu, Sütlü sebzeli çorba -

MALZEMELER :  6  bardak et suyu, 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 baş soğan, 2 domates, 5 tane sütlü mısır, 2 adet yeşil biber, 2 bardak su, 1 bardak süt, karabiber, yeterli miktarda tuz        HAZIRLANIŞI:  Mısır taneleri, koçanından bıçakla ayrılır, su ve süt ile tencereye konularak pişirilir. Başka bir kapta, soğan tereyağında kavrulurken, domateslerin kabukları soyulur, çekirdekleri çıkartılır, küçük küçük doğranarak, yağ ile kavrulan soğana ilave edilir. Salça gibi oluncaya kadar, pişirilir. Pişmiş mısırlar, çok az suyu ile birlikte içine ilave edilir. Biraz karıştırıldıktan sonra ,6 bardak et suyu, küçük küçük doğranmış, yeşil biberler, biraz tuz ilave edilerek, yarım saat pişirildikten sonra çorbalığa boşaltılarak, sofraya getirilir ve sıcak servis servis yapılır. Afiyet olsun.         **TEKERLEME : Bir cam. iki cam. üç cam. dört cam. beş cam. altı cam. yedi cam. sekiz cam. dokuz cam. on cam. Bu da benim amcam.   * Bir, iki, üç, dört, beş, altı, yedi. Bunu sana kim dedi? Diyen dedi on yedi. Yağlı böreği kim yedi?   * Altı kere altı otuz altı. Dedemin sakalı yolda kaldı. Sakalını aldı dereye attı. Dedem sakalsız kaldı.                                           

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder