21 Mart 2011 Pazartesi

KURU BARBUNYA FASULYESİ ÇORBASI - Et sulu, Kuru Bakliyatlı Çorba - ( 4 kişilik )

MALZEMELER :  400 gr kuru barbunya fasulyesi , 3 su bardağı et suyu , yarım çay bardağı zeytinyağı , 2 diş sarımsak , 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber , 3 yumurtanın sarısı , 1 kahve kaşığı hardal , 1 çorba kaşığı sirke , tuz    HAZIRLANIŞI :  Kuru barbunya fasulyeleri, akşamdan suya koyulur. (gazının çıkabilmesi için üstü kapatılmaz ) Sudan çıkarılıp süzülen fasulyeler, et suyu ile ateşe koyulur. Kırmızı pul biber, tuz ilave edilerek kaynatılır. Kaynama başlayınca, yarım çay bardağı zeytinyağı ilave edilir. Diğer tarafta, 3 yumurta sarısı ile 1 kahve kaşığı hardal ve sirke karıştırılarak çırpılır. Yapılan bu terbiye, çorbaya ilave edilir. Havanda dövülmüş sarımsak da çorbaya ilave edilerek, iyice kaynatılıp, çorbanın bütünleşmesi sağlanır. Ateşten alınan çorbanın üzeri, kıyılmış nane ve maydonoz ile süslenerek sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.              **  MANİ :  Bu dağlar, yüce dağlar. Eteği çimen dağlar. Siz yarimi bulsanız, Müjdem var size dağlar.     * Manici başı mısın? Cevahir taşı mısın? Ayda bir mektup göndersem, Koynunda taşır mısın?    * Maniye maraz derler. Güzele kiraz derler. Kime derdimi açsam. Bu dert sana az derler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder