20 Mart 2011 Pazar

TAVUK ÇORBASI ( 6 kişilik ) - Tavuklu, Sebzeli Çorba -

 MALZEMELER :  1 adet tavuk, 3 adet domates, 3-4 adet kereviz yaprağı, 2 kahve fincanı pirinç, 1 demet maydanoz, yeterli miktarda tuz     HAZIRLANIŞI :  Genişçe bir tencereye 10 su bardağı su konur. İçine; kereviz yaprakları doğranır, kabukları soyulup küçük küçük doğranmış domatesler ve biraz tuz ilave edilerek ateşe koyulur. Su kaynamaya başlarken, iyice temizlenip, tütsülenmiş ve yıkanmış tavuk, bütün olarak veya büyük parçalar halinde ilave edilir. 40-45 dakika kadar kaynatılır. Tavuk etleri yumuşayıp ,dağılacak hale gelince, tencereden çıkartılarak bir tabağa koyulur. Tencerede kalan suya, ayıklanıp, yıkanmış pirinçler, ilave edilerek, 20 dakika daha pişirilir. İndirileceği sırada, tabaktaki tavuk didilerek, ilave edilir. Maydanozlar çok ince kıyılarak, çorba servis edileceği zaman, çorbaya ilave edilir. Sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.         ** TEKERLEME :  Dal tartar. Kartal sarkar. Kartal sarkar. Dal kalkar.   * Ayakkabım var benim. Yerler çamur olmasa. Çok canlar yakarım. Yaşım ufak olmasa.            * MANİ :   İneceğim dereye. Keseceğim saçını. Belki elti olmuştuk. Tutmadın ağzını.   * Mendilimin uçları. Çıkamam yokuşları. Yarime selam edin. Yedi dağın kuşları.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder