21 Mart 2011 Pazartesi

PİRİNÇ ÇORBASI ( 4 kişilik ) - Et sulu, Tahıl Çorbası -

MALZEMELER :  4 su bardağı su veya et suyu, 6 çorba kaşığı pirinç, 1 çorba kaşığı tereyağı veya zeytinyağı, 1 tane limon, 1 tane yumurta sarısı, maydonoz, karabiber, yeterli miktarda tuz    HAZIRLANIŞI :  Pirinçleri ayıklayıp yıkayınız. Tencereye, su veya et suyu ile bir çorba kaşığı yağı koyup, hafif ateşte kaynatınız. Pirinçleri ilave ediniz. Pirinçler uzayıp, yumuşayıncaya kadar,pişirmeye devam ediniz. Diğer tarafta, yarım limon suyu ile bir yumurtanın sarısını karıştırıp, çatalla çırpınız. Çorbayı ateşten indirmeden önce, yaptığınız bu limonlu terbiyeyi içine ilave edip, bir iki taşım daha kaynatınız. Servis yaparken, tek tek kıyılmış maydonoz yapraklarını, üzerine serpiştirerek, sıcak sıcak servis yapınız. Kalan yarım limonun suyunu, isteyenler çorbalarına ilave edebilirler. Doyurucu ve hafif bir çorbadır .İstenirse, domates suyu ilave edilerek, domatesli pirinç çorbası da hazırlanabilinir. Afiyet olsun.          ** TEKERLEME :  Leylek leylek havada. Yumurtası tavada. Yumurtanın içi yok. Sarı kızın suçu yok.   * Ninem pilav pişirmiş. İçine kaşık düşürmüş. Bu kaşığı netmeli. Minareden atmalı.   * Minarede bir kuş var. Kanadında gümüş var. Ninemin cebinde. Türlü türlü yemiş var.  * Rüyada mı gördüm? Düşte mi gördüm? Yoksa işte mi gördüm? Ninemlere gitmişim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder