26 Kasım 2013 Salı

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - ACI BİBERLİ, BALIK SULU OVMAÇ ÇORBASI - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER :  4 su bardağı balık suyu, 2 su bardağı içme suyu, 1 tane defne yaprağı, 1 tane küçük boy acı biberin yarısı, 1 tutam karabiber, yeterli miktarda tuz   HAMURU İÇİN ;  1 su bardağı buğday unu, 1 tane yumurta, yarım çay kaşığı tuz, yarım çay bardağı kadar içme suyu   HAZIRLANIŞI :  Balık suyu, içme suyu, defne yaprağı, acı biber, karabiber ve tuz, çorba tenceresine koyulur. Çorba tenceresi, orta hararetli ateşe oturtularak, kaynamaya bırakılır. Hamurunu hazırlamak için; yoğurma kabına, buğday unu ile tuz koyulup karıştırılır. Ortası havuz şeklinde açılır. Bu havuza yumurta kırılıp, karıştırılır. Yanlardaki unlar yavaş yavaş toplanarak ve azar azar su ilavesi ile sert bir hamur oluşturulur. Oluşturulan bu hamurdan bir parça alınır ve elle ovuşturularak, küçük toplar yapılıp, kaynamakta olan çorba suyuna azar azar atılır. Yapışmamaları için, şimşir kaşık ile yavaşça karıştırılır. Hamur bitinceye kadar bu işlem tekrarlanır. Hamur topları pişince ve çorba kıvam alınca, çorba tenceresi ateşten alınır. İçinden defne yaprağı çıkartılır. Tuzu kontrol edilerek ayarlanır. Çorba, servis kabına boşaltılır. Sofraya götürülerek, sıcak servis yapılır.  Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder