18 Kasım 2013 Pazartesi

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - ALACALI BİBER ÇORBASI - ( 4 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER :  10 tane kırmızı ve yeşil renkte üç parmak köy biberi, 4 su bardağı tavuk suyu, yarım çay bardağı süt, 1 çorba kaşığı buğday unu, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, yeterli miktarda tuz  ÜZERİ İÇİN ; 1-2 tutam taze çekilmiş her renkten karabiber   HAZIRLANIŞI :  Üç parmak biberleri yıkanır, kurulanır, bıçak ile boylamasına ikiye kesilerek, içindeki çekirdekleri çıkarılır. Küçük küçük doğranır. Çorba tenceresine zeytinyağı koyularak, çorba tenceresi orta hararetli ateşe oturtulur ve zeytinyağı ısıtılır. Isınınca, doğranmış biberler ile yeterli miktarda tuz ilave edilir ve şimşir kaşık ile karıştırılarak, hafifçe kavrulur. Kavrulunca üzerine un serpiştirilir. Un kokusu çkıncaya kadar kavurmaya devam edilir. Üzerine, tavuk suyu ile süt  ilave edilir ve karıştırılır. Tencerenin kapağı kapatılarak, kaynamaya bırakılır. Kaynamaya başlayınca, ateş kısılır. Çorba, kıvam alıncaya kadar pişirilir. Pişince, ateşten alınır. Tuzu kontrol edilerek, ayarlanır. Hazırlanan çorba, çorba tabak veya kâselerine pay edilir. ÜZERİNE ; Her renkten taze çekilmiş karabiber serpiştirilir.  Afiyet olsun.   * İstenirse; çorbanın üzerine, lor peyniri de serpiştirilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder