16 Kasım 2013 Cumartesi

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - DOMATES SOSLU, ET SULU PATATES ÇORBASI - ( 4 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER : 1 tane kuru soğan, 2 diş sarımsak, 1 tane defne yaprağı, 1 tatlı kaşığı domates sosu, 2 tane patates, 2 su bardağı et suyu, 2 su bardağı içme suyu, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, yeterli miktarda karabiber ve tuz  ÜZERİ İÇİN ;  1 ' er çay kaşığı domates sosu, ince kıyılmış dereotu, iri ceviz içi kırıntısı  HAZIRLANIŞI :  Kuru soğan ile sarımsakların kabukları soyulur. Yıkanıp kurulandıktan sonra küçük küpler halinde doğranır. Patateslerin kabukları soyulur. Yıkanıp kurulandıktan sonra küp küp doğranır. Tuzlu su içinde bekletilir. Çorba tenceresine, zeytinyağı koyulur. Tencere, orta hararetli ateşe oturtularak, yağ ısıtılır. Isınınca, doğranmış kuru soğanlar, sarımsaklar, defne yaprağı, karabiber ve tuz ilave edilerek, karıştırılarak kavrulur. Tuzlu suda bekletilen, küp doğranmış patateslerin suyu süzülerek, tencereye ilave edilir. 2-3 dakika karıştırılarak, kavrulur. Kavrulunca, et suyu ve içme suyu ilave edilerek, tencerenin kapağı kapatılır ve kaynamaya bırakılır. Patatesler pişip yumuşayınca, çorba tenceresi ateşten alınır. Defne yaprağı çıkarılır. Çorba, el blenderinden geçirilir ve tekrar ateşe koyulur. Kısık ateşte, bir taşım kaynatılıp, ateşten alınır. Tuzu ayarlanır. Hazırlanan çorba, sofraya götürülerek, çorba tabaklarına veya kâselerine pay edilir. ÜZERİNE ; Yıkanıp kurulanmış ve ince doğranmış dereotu, 1 ' er çay kaşığı domates sosu, iri ceviz içi kırıntısı serpiştirilerek, sıcak servis yapılır.  Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder