22 Kasım 2013 Cuma

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - KIŞLIK HAZIRLIKLARLA ÇORBA - - SÜTLÜ BULGUR ÇORBASI - ( 8 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER :  3 çorba kaşığı sütlü bulgur, 8 su bardağı içme suyu, 3 çorba kaşığı zeytinyağı, yeterli miktarda her renkten taze çekilmiş karabiber ve tuz  ÜZERİ İÇİN ; Taze nane yaprakcıkları veya her renkten top karabiber  HAZIRLANIŞI :  Çorba tenceresine, sütlü bulgur, içme suyu, karabiber, tuz ve zeytinyağı koyulur. Orta hararetli ateşte, şimşir kaşık ile sürekli karıştırılarak pişirilir. Çorba kaynamaya başladıktan sonra 10-15 dakika daha pişirilip, ateş kısılır. Kısık ateşte, sık sık karıştırılarak, bir taşım daha kaynatılır ve yaklaşık 10 dakika sonra ateşten alınır. İçinde, irili ufaklı tanecikler olan boza kıvamında bir çorba elde edilmiş olunur. İstenirse, el blenderinden de geçirilebilir. Porselen veya cam servis kabına boşaltılır. ÜZERİ ; Taze nane yaprakcıkları  veya her renkten top karabiber ile süslenerek sofraya götürülür. Sıcak servis yapılır.  Afiyet olsun.  * Aynı çorba, kavurma etli, haşlanmış taze mısır, haşlanmış taze barbunya veya börülce taneli de hazırlanabilir.   * Taze veya kuru bakliyatlar, tek başına haşlanarak kullanılabildiği gibi birkaçı bir arada da kullanılabilir. * Haşlanmış taze veya kuru otlarla da hazırlanabilir.  * Sütlü Bulgur Çorbası pişirilirken, et suyu, tavuk suyu veya sebze suları da kullanılabilir.  * Sarımsak ve sirkenin karıştırılması ile hazırlanan sos da, sütlü bulgur çorbasına çok yakışmaktadır.  ** Sütlü Bulgur:  Anadolu ' da; süt veya yoğurdun, un ile karıştırılıp, tarhana usulü hazırlanmasıdır. Detaylı tarifi bloğumda bulunmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder