18 Kasım 2013 Pazartesi

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - DOĞAL KEÇİ SÜTLÜ KARABUĞDAY ( GREÇKA ) ÇORBASI - ( 4 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER :  Yarım su bardağı karabuğday ( greçka ), 3 diş sarımsak, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çay bardağı doğal keçi sütü, 4 su bardağı içme suyu, 1' er tatlı kaşığı kışlık hazırlık olarak ev usulü hazırlanmış konsantre domates ve kırmızı biber sosu, 2 çorba kaşığı üzüm sirkesi, yeterli miktarda tuz  ÜZERİ İÇİN ; Taze çekilmiş her renkten 1-2 karabiber, 1 tatlı kaşığı boncuk kekik   HAZIRLANIŞI :  Karabuğday ( greçka ) bol su ile yıkanıp suyu süzdürülür. Çorba tenceresine koyulur. 2 su bardağı su, zeytinyağı, bir tutam karabiber ve tuz ile birlikte, orta hararetli ateşte haşlanır. Süt ve 2 su bardağı ılık içme suyu ilave edilir. Konsantre domates ve kırmızı biber sosları koyulup, şimşir kaşık ile karıştırılır. Sarımsakların kabukları soyulur ve bir tutam tuz ile tahta havanda iyice dövülür. Üzüm sirkesi ilave edilip karıştırılır. Pişmekte olan çorbanın ateşi kısılır ve hazırlanan sarımsaklı sirkeli karışım çorbaya ilave edilir. Çorba karıştırılır ve 1-2 dakika sonra ateşten alınır. Tuzu kontrol edilerek, ayarlanır. Hazırlanan çorba, porselen veya cam çorbalığa boşaltılır. ÜZERİ ; Karabiber ve boncuk kekik ile süslenir. Üzüm sirkesi eşliğinde sofraya götürülerek, sıcak servis yapılır.  Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder