18 Kasım 2013 Pazartesi

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - KONSANTRE SOSLU VE PİRİNÇLİ TAZE BÖRÜLCE ÇORBASI - ( 4 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER :  3-4 diş sarımsak, 1,5 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı tereyağı, 20 dal taze börülce, 4 su bardağı içme suyu, 1 tatlı kaşığı buğday unu, yarım çorba kaşığı ev usulü kışlık hazırlık olarak yapılmış konsantre domates sosu ile biber sosu, 1 çorba kaşığı baldo pirinç, bir tutam taze çekilmiş her renkten karabiber, yeterli miktarda tuz  ÜZERİ İÇİN ;  1 çay kaşığı poy baharatı   HAZIRLANIŞI :  Sarımsakların kabukları soyulur, yıkanıp kurulandıktan sonra ince ince çentilir. Taze börülceler ayıklanıp yıkanır. Bütün olarak, kaynayan tuzlu içme suyuna atılarak dirice kıvamda haşlanır. Haşlandığı su içinden çıkarılarak, soğuk sudan geçirilir. 1,5 cm. uzunluğunda doğranır. Çorba tenceresine, zeytinyağı ile tereyağı, çentilmiş sarımsaklar, karabiber ve tuz koyulur. Orta hararetli ateşte 1 dakika kavrulur. Buğday unu ve yıkanıp suyu süzdürülmüş pirinç serpiştirilerek, 1-2 dakika şimşir kaşık ile karıştırılır. Domates ve biber sosları ilave edilir. 1-2 dakika daha kavrulur. Kıyılmış taze börülceler ilave edilir. 1-2 dakika hafifçe karıştırılır. Sıcak içme suyu ilave edilir. Karıştırılarak, kaynamaya bırakılır. Ara sıra karıştırılan çorba, kıvam alıncaya kadar pişirilir. Pişince ateşten alınır. Tuzu kontrol edilerek, ayarlanır. Servis kabına boşaltılır. ÜZERİNE ;  1 çay kaşığı poy baharatı serpiştirilerek, sofraya götürülür ve sıcak servis yapılır.  Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder