16 Kasım 2013 Cumartesi

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - KÖZLENMİŞ KAPYA BİBERLİ VE SARIMSAKLI MAKARNA ÇORBASI - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER :  1 tane kırmızı soğan, 6 diş sarımsak, 1 tane domates, 5 tane közlenmiş kapya biber ( salçalık kırmızı biber ), 1 kâse diri kıvamda haşlanmış fiyonk makarna, 4 su bardağı hindi suyu, 2 su bardağı içme suyu, 2 çorba kaşığı haşlanmış hindi eti, 1 çorba kaşığı un, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, yeterli miktarda karabiber ve tuz  SOSU İÇİN ;  1 çorba kaşığı sirke, 3 diş sarımsak, 1 çorba kaşığı zeytinyağı  ÜZERİ İÇİN ;  Taze nane   HAZIRLANIŞI :  Kırmızı soğanın ve sarımsakların kabukları soyulur, yıkanıp kurulandıktan sonra küçük küpler halinde doğranır. Çorba tenceresine zeytinyağı koyularak, orta hararetli ateşte ısıtılır. Doğranan kırmızı soğan ile sarımsaklar, bir tutam karabiber ve tuz eklenir. Domates yıkanır. Kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarıldıktan sonra küp küp doğranır ve çorba tenceresine ilave edilir. Şimşir kaşık ile karıştırılarak, kavrulur. Közlenmiş kapya biberlerin, kabukları soyulur, sapları ve çekirdekleri çıkarılıp, küçük küpler halinde doğranarak, tencereye ilave edilir. Karıştırılır. Hindi suyu ile içme suyu ilave edilerek karıştırılır. Tencerenin kapağı kapatılır ve kaynamaya bırakılır. Kaynayınca, diri kıvamda haşlanmış fiyonk makarnalar ilave edilir. Bir taşım kaynatılarak ateşten alınır. SOSU İÇİN ;  Sarımsakların kabukları soyulur. bir tutam tuz ile tahta havanda iyice dövülür. Kaseye alınır. Sirke ve zeytinyağı ilave edilerek, iyice karıştırılır. Hazırlanan sos çorbaya ilave edilerek, çorba karıştırılır. Çorbanın tuzu kontrol edilip, ayarlanır. Hazırlanan çorba, porselen veya cam çorbalığa boşaltılır. ÜZERİNE ;  Yıkandıktan sonra kurulanıp ince ince kıyılmış taze nane serpiştirilir. Sofraya götürülerek, sıcak servis yapılır.  Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder