26 Kasım 2013 Salı

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI -BALIK SULU MISIR UNU ÇORBASI - ( 4 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER :  4 su bardağı balık suyu, 2 çorba kaşığı mısır unu, 1 tutam taze çekilmiş her renkten karabiber, 1 tutam kırmızı toz biber, 1 tane defne yaprağı, yeterli miktarda tuz   ÜZERİ İÇİN ; 4 tane minik roka yaprağı, 4 tane minik çeri domates   HAZIRLANIŞI :  Çorba tenceresine, balık suyu koyulur. Karabiber, kırmızı toz biber, defne yaprağı ilave edilir. Tuz ile karıştırılmış mısır unu serpiştirilerek, karıştırılır. Çorba tenceresi, orta hararetli ateşe oturtulur. Şimşir kaşık ile sürekli karıştırılarak, pişirilir. Kaynamaya başlayınca, ateş kısılır. Tencerenin kapağı kapatılır. Kısık ateşte pişerken, arada sırada karıştırılır. Çorba koyulaşıp, kıvam alınca, ateşten alınır. İçinden defne yaprağı çıkarılır. Tuzu kontrol edilip, ayarlanır. Çorba kâselerine pay edilir. ÜZERİ ; Yıkanıp kurulanmış minik roka yaprakları ve minik çeri domatesleri ile süslenerek, sofraya götürülür. Sıcak servis yapılır.  Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder