18 Kasım 2013 Pazartesi

SEVGİ ' NİN SPESYAL HAŞHAŞLI ÇORBA YANI EKMEKCİKLERİ - ( 8-10 kişilik )

MALZEMELER :  1 çay bardağı doğal ev yoğurdu, 1 çay bardağı doğal keçi sütü, 1 çay bardağı zeytinyağı, yarım çay bardağı toz şeker, 2 tane doğal yumurta, 1 küçük paket kabartma tozu, 1 çorba kaşığı haşhaş tohumu, alabildiği kadar buğday unu, 1 tatlı kaşığı tuz  ÜZERİ İÇİN ;  1 Türk kahvesi fincanı ılık içme suyu, 1 çorba kaşığı haşhaş tohumu  HAZIRLANIŞI : Cam  yoğurma kabına yoğurt, süt zeytinyağı, yumurta, toz şeker, haşhaş tohumu ve tuz koyulur. İyice karıştırılır. Kabartma tozu ile karıştırılmış buğday unu, azar azar eklenerek, karıştırılır ve yoğrulur. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur oluşturulduktan sonra hamurun üzeri, temiz ve nemli bir bez ile örtülerek, yarım saat kadar dinlendirilir. Hamur dinlendirilirken, fırın 200 C derecede ısıtılır. Fırın tepsisine, yağlı kâğıt serilir. Dinlenen hamur tekrar yoğrulur. Hamurdan, unlanmış el ile küçük parçalar kopartılarak, avuç içinde yuvarlanıp top şekli verilir. Uzun çubuk şekli de verilebilir. Şekillendirilmiş hamur parçaları, fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir. Üzerlerine ılık su sürüldükten sonra haşhaş tohumu serpilir. Isıtılan fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir. Pişince, fırından çıkarılır. Servis tabağına yerleştirilir. Hazırlanan çorba eşliğinde sofraya görürülerek, servis yapılır.  Afiyet olsun.    

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder