28 Kasım 2013 Perşembe

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - SÜT KAYMAKLI, ET SULU BROKOLİ ÇORBASI - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER :  1 tane küçük kuru boy soğan, 1 küçük kâse süt kaymağı, 250 gr. brokoli, 3 diş sarımsak, 1 çorba kaşığı buğday unu, 6 su bardağı et suyu, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 tane defne yaprağı, 1 tutam taze çekilmiş her renkten karabiber, yeterli miktarda tuz  * Brokoliyi Haşlamak İçin; Yeterli miktarda içme suyu ( tencereye koyulan brokolilerin üzerini örtecek kadar ), 1 tane kesme şeker, 1-2 tutam tuz  ÜZERİ İÇİN ;  İsteğe bağlı olarak; Nar taneleri veya çöreotu, ya da biberiye yaprakları veya biberiye çiçekleri  HAZIRLANIŞI :  Brokoliler, ayıklanır. Küçük dallar halinde koparılır. Akan su altında, iyice yıkanır. 1-2 çorba kaşığı sirke koyulmuş suda bekletildikten sonra suyu süzülür. Haşlama tenceresine, yeterli miktarda içme suyu koyulur. 1 tane kesme şeker ile yeterli miktarda tuz ilave edilir ve orta hararetli ateşte kaynamaya bırakılır. Su kaynayınca, brokoliler ilave edilir. 3-5 dakika haşlandıktan sonra suyu süzülür ve soğuk sudan geçirilerek, süzgeçte bekletilir. Kuru soğan ile sarımsakların kabukları soyulur. Yıkanıp kurulandıktan sonra ince ince çentilir. Çorba tenceresine zeytinyağı koyulur. Tencere, orta hararetli ateşe oturtularak, yağ ısıtılır. Isınınca, çentilmiş kuru soğanlar ile sarımsaklar ilave edilir. Şimşir kaşık ile karıştırılarak, hafifçe pembeleştirilir. Buğday unu serpiştirilip, defne yaprağı eklenerek, karıştırılır. Üzerine, et suyu ile süt kaymağı ilave edilerek, karıştırılır. Brokoliler pişip yumuşayınca, çorba tenceresi ateşten alınır. Çorba, el blenderinden geçirilerek, püre haline getirilir. Tekrar ateşe koyularak, bir taşım kaynatılır ve çorbakıvam alınca, ateşten alınır. ÜZERİNE ; İsteğe bağlı olarak; nar taneleri veya çöreotu serpiştirilebilir. Biberiye yaprakları veya biberiye çiçekleri ile süslenebilir.  Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder