28 Kasım 2013 Perşembe

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - ET SULU, ELMA DİLİMLİ ARPA ŞEHRİYE ÇORBASI - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER :  1 tane kuru soğan, 1 su bardağı arpa şehriye, 5 su bardağı et suyu, 1 su bardağı içme suyu, 2 tane kırmızı elma, 1 tatlı kaşığı buğday unu, 1 tatlı kaşığı tereyağı ( isteğe bağlı ), 1-2 tane turunç veya limon, 1 tane defne yaprağı, 1 tutam karabiber, yeterli miktarda tuz   ÜZERİ İÇİN ; 1 çay kaşığı tarçın, 1 çay kaşığı kırmızı pul biber   HAZIRLANIŞI :  Kuru soğanın kabukları soyulur. Yıkanıp kurulandıktan sonra çok ince şekilde çentilir. Elmalar yıkanıp kurulandıktan sonra boylamasına 4 eşit parçaya bölünür. Çekirdek ve çekirdek yatakları çıkarılır. kabukları ile birlikte, '' elma dilimi '' şeklinde ince ince doğranır. Çorba tenceresine tereyağı koyularak, orta hararetli ateşte eritilir. Çentilmiş kuru soğanlar, karabiber ve defne yaprağı ilave edilip, şimşir kaşık ile 1-2 dakika karıştırılır. Et suyu, içme suyu, karabiber ve bir tutam tuz ilave edilip, kaynamaya bırakılır. Kaynayınca, arpa şehriyeler ile ince doğranmış elma dilimleri ilave edilerek, pişirilir. Arpa şehriyeler irileşip, yumuşamaya başlayınca ve elma dilimleri hafifçe yumuşayınca, çorba tenceresi ateşten alınır. İçinden defne yaprağı çıkarılır. Tuzu kontrol edilerek, ayarlanır. Porselen servis kâsesine boşaltılır. ÜZERİNE ; kırmızı pul biber ile toz tarçın serpiştirilir. Taze sıkılmış turunç veya limon suyu eşliğinde sofraya götürülerek, sıcak servis yapılır.  Afiyet olsun.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder