29 Mart 2012 Perşembe
SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - ANTEP DOMATES VE BİBER SALÇALI HİNDİ ÇORBASI - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -
MALZEMELER : 2 tane kuru soğan, 600 gr. hindi eti, 3 tane yeşil sivri biber, 3 tane domatesin rendesi, 6 su bardağı içme suyu, 1 su bardağı hindi suyu, 1 tane limon, 1 tane defne yaprağı, 1 tatlı kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı tatlı Antep biber salçası, 1 tatlı kaşığı acı Antep biber salçası, 3 çorba kaşığı bulgur veya arpa şehriye, 1 tatlı kaşığı tereyağı, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, yarım demet maydanoz, yarım çay kaşığı taze çekilmiş her renkten karabiber, yeterli miktarda tuz HAZIRLANIŞI : Hindi eti yıkanıp temizlenerek, tencereye koyulur. Üzerine 6 su bardağı içme suyu boşaltılır. Yıkanmış defne yaprağı, yarım çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı tuz ilave edilir. Orta hararetli ateşe oturtularak, hindi etleri yumuşayıncaya kadar pişirilir. Pişerken, yüzeyinde biriken köpükler, kevgir ile toplanarak, atılır. Tavada, tereyağı ile zeytinyağı ısıtılır. Kuru soğanın kabukları soyulur, yıkanır, kurulanır ve küçük küçük doğranarak, tavaya aktarılır. Soğanlar, tahta kaşık ile karıştırılarak, şeffaflaşıncaya kadar kavrulur. Yeşil sivri biberlerin sapları kesilir. İkiye bölünerek, tohumları çıkartılır. Yıkanıp kurulandıktan sonra küçük küçük doğranır ve soğanlara ilave edilerek, birlikte kavrulur. Domates rendesi, domates salçası, biber salçaları ilave edilir ve karıştırılarak, pişirilir. Tencerede haşlanan hindi eti yumuşayınca, tencereden çıkartılarak, tabakta ılındırılır ve varsa kemik ve derilerinden ayrılır. Kemik ve derilerinden ayrılan hindi eti küçük lokmalık parçalara doğranır. Tekrar tencereye koyulur. Tavada kavrulan soğan ve yeşil sivri biberler, hindi tenceresine aktarılır. 1 su bardağı hindi suyu ilave edilir ve karıştırılarak, kaynamaya bırakılır. Kaynayınca, yıkanmış ve suyu süzdürülmüş bulgurlar veya arpa şehriyeler ilave edilir. Bulgur veya arpa şehriyeler pişince, yıkanıp ince kıyılmış maydanozlar ilave edilir. Karıştırılır ve ateşten alınır. Defne yaprağı çıkartılır. Büyük çorba kasesine boşaltılan çorba, taze sıkılmış limon suyu eşliğinde, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder