2 Mart 2012 Cuma
YAYLA ÇORBASI - Et Sulu, Tahıllı, Terbiyeli, Otlu Çorba - ( 10 kişilik ) - Sıcak Çorba -
MALZEMELER : 10 su bardağı et suyu, 2 su bardağı yoğurt, 1,5 çorba kaşığı un, 1 tane yumurta, 1 çay bardağı pirinç, 1 çorba kaşığı tereyağı, 3 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çorba kaşığı kuru nane, 1 kahve kaşığı kırmızı biber, yeterli miktarda tuz HAZIRLANIŞI : Pirinç, ayıklanır ve bol su ile yıkanır. Tencereye, et suyu koyulur. İçine, yıkanmış pirinçler ilave edilerek, orta hararetli ateşte, pirinçler yumuşayıncaya kadar haşlanır. Bir kaseye, yumurta, un ve yoğurt koyularak, iyice çırpılır. Et suyu ile sulandırılır. Kaynamakta olan pirince, yavaş yavaş ilave edilir ve ateş kısılır. Çorba, bir taşım kaynatılarak, ateşten alınır. Büyük çorba kasesine boşaltılır. Çorbanın üzerine, kuru nane serpiştirilir. Sos tavasında, tereyağı ile zeytinyağı ısıtılır. Kırmızı biber ilavesiyle köpürtülüp, hazırlanan çorbanın üzerinde gezdirilerek, çorbaya ilave edilir. Sıcak servis yapılır. Afiyet olsun. ** BİLGİ : Pirinç, karbonhidrat değeri en fazla olan tahıldır. Tansiyonu yüksek olan kişilerin, ekmek yerine, her öğün, 2 çorba kaşığı, yağsız ve tuzsuz olarak hazırlanmış pirinç yemeleri, yararlı olacaktır. Haşlanmış pirinç, üreyi düşürür. İshal olan kişilerin, çabuk iyileşmesini sağlar.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder