16 Mart 2012 Cuma

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - MISIRLI ve MISIR EKMEKLİ, KIRMIZI SOĞAN ÇORBASI - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER :  1 kg. kırmızı soğan, 2 çorba kaşığı mısır unu, 1 tatlı kaşığı tereyağı, 2 çorba kaşığı mısır özü yağı, 3 tane yıldız anason, 2 su bardağı sebze suyu, 4 su bardağı balık suyu, 4 dal tere, 4 dal roka, 1 su bardağı haşlanmış mısır taneleri, 1 tane defne yaprağı, 1 tutam karabiber, 1 tutam toz kırmızı biber, yeterli miktarda tuz   ÜZERİ İÇİN; 6 dilim mısır ekmeği, 4 çorba kaşığı labne peyniri, 2 yumurta, 1 tatlı kaşığı anason, 1 çay kaşığı toz kırmızı biber   HAZIRLANIŞI :  Kırmızı soğanların kabukları soyulur, yıkanır, kurulanır ve piyazlık doğranır. Tencereye, tereyağı ve mısır özü yağı koyularak, ısıtılır. Doğranmış soğanlar, yıldız anasonlar, defne yaprağı, bir tutam karabiber, 1 tutam toz kırmızı biber, yarım çay kaşığı tuz ilave edilir ve orta hararetli ateşte, soğanlar hafifçe kahverengileşmeye başlayıncaya  kadar karıştırılarak, kavrulur. Mısır unu ve haşlanmış mısır taneleri  serpiştirilerek, 2 - 3 dakika daha kavrulur ve sebze suyu ile balık suyu ilave edilir. Yaklaşık 30 dakika pişirilir. Fırın, 200 C derecede ısıtılır. ÜZERİ İÇİN;  Çukur bir kapta, labne peyniri ve  yumurtalar, anason ile birlikte çırpılır. Mısır ekmeği dilimlerinin üzerine sürülür ve bekletilir. Çorba pişince, ateşten alınır. İçinden defne yaprağı çıkartılır. Birer kişilik güveç kaplarına pay edilir. Üzerine, hazırlanan mısır ekmeği dilimleri yerleştirilir. Ekmeklerin üzerine, kırmızı toz biber serpiştirilir ve önceden 200 C derecede ısıtılmış fırına sürülür. Ekmeklerin üzeri pembeleşip kızarıncaya kadar fırında bırakıldıktan sonra çıkartılır. Yıkanıp, kurulandıktan sonra ince kıyılmış tere ve roka yaprakları ile süslenerek, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder