16 Mart 2012 Cuma
SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - TERBİYELİ, ORGANİK KEREVİZ ÇORBASI - ( 4 kişilik ) - Ezme Çorba - - Sıcak Çorba -
MALZEMELER : 2 tane yapraklı büyük organik kereviz, 2 sap organik pırasa, 2 tatlı kaşığı organik tereyağı, 1 çorba kaşığı organik zeytinyağı, 1 çorba kaşığı organik buğday unu, 1 tane organik limon, 4 su bardağı organik sebzelerden elde edilen sebze suyu, 1 tane defne yaprağı, 1 tutam taze çekilmiş karabiber, yeterli miktarda tuz TERBİYESİ İÇİN; 1 tane organik yumurtanın sarısı, 1 çay bardağı süt, 5-6 dal ince kıyılmış dereotu HAZIRLANIŞI : Organik kereviz ve pırasa ayıklanır, yıkanır ve tencereye koyulur. Üzerini örtecek kadar, içme suyu ilave edilir. 1 çay kaşığı tuz ve bir tutam karabiber ilave edilir. Yarım limon sıkılır. Defne yaprağı da ilave edildikten sonra orta hararetli ateşte, yumuşayıncaya kadar pişirilir. Ateşten alınarak, el blenderinden geçirilip, püre haline getirilir. Tekrar ateşe koyulur. Tavaya, organik tereyağı ve organik zeytinyağı koyulur ve ısıtılır. Un ilave edilerek, un kokusu çıkıncaya kadar, kavrulur ve tencereye boşaltılarak, karıştırılır. Organik sebze suyu ilave edilir. Yaklaşık 10- 15 dakika kadar pişirilir. TERBİYESİ İÇİN; Organik yumurta sarısı ile organik süt, çukur bir kap içerisinde çırpılır. İçine, bir kepçe çorba suyundan ilave edilip karıştırılır. Yavaş yavaş çorbaya ilave edilirken, çorba sürekli olarak karıştırılır. Bir taşım daha kaynatılan çorba, ateşten alınır. İçinden defne yaprağı çıkartılır. Tuzu ayarlanır. Çorba, büyük çorba kasesine boşaltılır. Üzeri, yıkanıp kurulandıktan sonra ince kıyılmış dereotu ile süslenerek, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder