26 Mart 2012 Pazartesi

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - İKİ RENKLİ ARPA ŞEHRİYE ÇORBASI - ( 8 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER :  1 tane kuru soğan, 1 tatlı kaşığı tereyağı, 3 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çorba kaşığı un, 4 çorba kaşığı arpa şehriye, 6 su bardağı et suyu veya içme suyu, 1 su bardağı süt, yarım demet maydanoz, 1 tane defne yaprağı, 1 tane limon, yeterli miktarda tuz   ÜZERİ İÇİN;  1 çay kaşığı taze çekilmiş her renkten karabiber  HAZIRLANIŞI : Tencerede, zeytinyağı ısıtılır. Defne yaprağı yıkanıp kurulanarak, koyulur. Kabukları soyulup yıkandıktan sonra kurulanıp, ince ince çentilmiş kuru soğan, orta hararetli ateşte, pembeleşinceye kadar kavrulur. Un ilave edilir. 2 dakika daha ateş üzerinde karıştırılır ve et suyu veya içme suyu ilave edilip, yeterli miktarda tuz konur. Kaynamaya bırakılır. 2 kaşık arpa şehriye, tereyağında pembeleşinceye kadar kavrulur. Tenceredeki malzemeler kaynayınca, tencereye ilave edilir. Kavrulmamış 2 kaşık arpa şehriye de tencereye ilave edilir. Karıştırılır. Şehriyeler pişince, süt ve yıkanıp kurulandıktan sonra ince doğranmış maydanozlar ilave edilir. 2-3 dakika ateşte tutularak, ateşten alınır. Defne yaprağı çıkartılır. Çorba, büyük çorbalığa boşaltılır. Üzerine karabiber serpiştirilir. Limon suyu eşliğinde, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder