29 Haziran 2011 Çarşamba
ANAM AŞI ÇORBASI ( 8 - 10 kişilik ) - Kavurma Etli, Kuru Bakliyatlı, Tahıllı Çorba -
MALZEMELER : 1 tane büyük boy soğan, 150 gr. kavurma, 2 çorba kaşığı tereyağı, 2 çorba kaşığı salça, 9 su bardağı su, 1 çay bardağı yeşil mercimek, 1 çay bardağı lobik ( fasulyeye banzeyen, küçük taneli bir bitki, 1 çay bardağı dövme ( aşurelik buğday ), 1 çay bardağı nohut, yeterli miktarda tuz HAZIRLANIŞI : Kıyılmış soğan, kavurma et ve tereyağı bir tencereye koyularak, orta hararetli ateşte kavrulur. Salça da eklenerek, kavurmaya devam edilir. Suyu ilave edilerek, kaynamaya bırakılır. Mercimek, lobik, dövme ve nohut bir gece önceden, ayrı ayrı bol su ile yıkanarak, soğuk suda bekletilir ve ertesi gün suyu süzülür. Bakliyatlar da ilave edilerek, yumuşayıncaya kadar pişirilir. En son olarak, tuzu da ayarlanarak, Çorba tenceresi, ateşten indirilir. Sıcak servis yapılır. Afiyet olsun. ** MANİ : Denizde boncuk gezer. Annem kendini üzer. Üzme kendini anne. Güveyin benden güzel. * Analar hatun olur. Sevdası bütün olur. Anaya kalkan eller. Yanacak kömür olur. * Hacılar minaresi. Yanıyor idaresi. Oğlu beni seviyor. Ne karışır annesi.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder