27 Haziran 2011 Pazartesi

KONSOME

  MALZEMELER :  3 litre et suyu, yarım kg. yağsız sığır eti, 1 çorba kaşığı salça, 1 baş büyük soğan, 150 gr. mevsim sebzeleri, 2 tane yumurtanın akı, 2 adet tane karabiber, 1 tane karanfil, 1 tane defne yaprağı   HAZIRLANIŞI :  Et, makinede kalınca çekilir ve bir kaba koyulur. Sebzeler, ince ince doğranır, yıkanır ve et kabına karıştırılır. Yarım litre soğuk et suyu ilave edilir. Ayrıca; salça, tane karabiber, karanfil, 1 defne yaprağı ve 2 yumurtanın akı da karıştırıldıktan sonra buz dolabına kaldırılır. 1 gün dolapta bekletilir. Ertesi gün dolaptan çıkarılarak, bir tencereye koyulur. Üzerine 3 litre et suyu ilave edilerek, ateşe oturtulur ve hafif hafif kaynatılır. Tencerenin üzerindeki yağlar, bir kepçe ile alınmalıdır. Soğanlar, fırında 3 dakika kadar kararması beklenerek pişirilir ve konsomeye ilave edilir. Tencere hafif ateşte, 5 - 6 saat kaynatılır. Konsome berraklaşıp, parlak bir şekil alınca, ateşten indirilir. 15 dakika sonra bir kepçe ile alınarak, tülbentten süzülür. Sıcak veya soğuk olarak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder