10 Haziran 2011 Cuma
BİR KAŞIK FANTEZİ
Çorbalar için hazırladığımız, kızartılmış ekmek parçalarını, alışılmış şekilde küp küp doğrayarak, hazırlamak yerine; çeşitli küçük kalıplar ( kurabiye kalıpları, bisküvi kalpları v. b. ) kullanarak da hazırlayabiliriz. Böylelikle, çorbalarımıza bir kaşık fantazi katmış oluruz. Ekmeği ince dilimler halinde doğrayıp, üzerine kalıpla bastırarak, şekilli ekmek parçaları elde edebiliriz. Bu; şekilli ekmek parçalarını, tereyağında kızartabildiğimiz gibi, fırında; ızgara da yapabiliriz. Izgaradan aldıktan sonra üzerine kabuğu soyulmuş bir diş sarımsak sürersek, apayrı bir lezzet elde etmiş oluruz. Ayrıca; şekilli ekmek parçalarının üzerine, peynir, yumurta, maydanoz, zeytinyağı v.b. karışımlar sürerek de ızgara yapabiliriz. Böylece; her çorbaya, daha çok yakışan, şekilli ekmek parçacıkları elde etmiş oluruz. Ayrıca; iştahsız çocuklar için hazırlayacağımız, sevimli hayvanlar, çiçekler, harfler, rakamlar,v.b. şekillerden oluşan fırınlanmış değişik modelli ekmek parçacıkları; çocukların, eğlenerek beslenmelerini sağlayacaktır. Ekmekleri bu şekilde hazırlayıp, soğuk çorbalar, sıcak balık yada kabuklu deniz ürünleri çorbaları ve yahnileri, fasulye çorbaları v.b. çorbalarda kullanarak, sağlıklı bir tamamlayıcı elde etmiş oluruz. Kullanacağımız ekmek; ister beyaz ekmek, ister kepek ekmeği, çavdar ekmeği, esmer ekmek v.b. olsun, ince ince dilimleyip, küçük bisküvi veya kurabiye kalıpları ile dilimlerden çeşitli biçimlerde parçalar çıkartarak, fırın tepsisine dizip, önceden 180 C derece de ısıtılmış fırında, iki tarafı da kızaracak şekilde, yaklaşık 20 ' kızartarak, kullanabiliriz. Bol fantazili çorbalar dileği ile... Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder