24 Haziran 2011 Cuma
KREMALI DOMATES ÇORBASI ( 6 kişilik ) - Et Sulu, Kremalı, Sebzeli Çorba -
MALZEMELER : 6 su bardağı et suyu, 2 tane iri ve olgun domates veya 2 çorba kaşığı domates salçası, 1 kahve fincanı un, 1 çay fincanı taze krema, 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 tane ince dilim kızarmış ekmek, tuz HAZIRLANIŞI : Bir tencereye yarım çorba kaşığı yağ koyularak eritilir. Kabuğu soyulmuş ve çekirdekleri çıkarılıp, küçük parçalar halinde doğranmış domates veya 1 fincan su ile ezilmiş domates salçası ilave edilir. Domates iyice eriyip salça haline gelinceye kadar karıştırılarak pişirilir. Salça kıvamına gelince, karıştırmayı sürdürerek un ilave edilip yağlı salçaya yedirilir. Un karıştırılarak 2 dakika pişirildikten sonra tuz ve ılık et suyu ilave edilir. 1 - 2 dafa karıştırdıktan sonra tencerenin kapağı kapatılarak içindekiler, yarım saat kadar hafif ateşte pişirilir. Çorba, piştikten sonra bir süzgeçten geçirilerek, servis kasesine boşaltılır. Hafifçe çırpılmış krema ilave edilir ve 1 - 2 defa karıştırılır. Bu sırada küp şeklinde doğranmış ekmek, yarım kaşık yağ ile birlikte, bir tavada kızartılır. Servis kasesine yağı ile beraber gezdirilerek koyulup hemen servis yapılır. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder