|
- Ispanak Çorbası - |
MALZEMELER : 750 gr. ıspanak, 1 çorba kaşığı tereyağı, 3 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 baş soğan, 2 tane iri patates, yarım litre sıcak süt, 1 su bardağı tavuk suyu veye et suyu, 1 Türk kahvesi fincanı rendelenmiş kaşar peyniri, isteğe bağlı olarak; kızartılmış ekmek parçaları, tuz HAZIRLANIŞI : 750 gr. ıspanak, temizlendikten sonra bol suda yıkanır ve tuzlu suda haşlanır. Sonra suyu iyice süzülüp, kıyılır ve ezerek ince delikli süzgeçten geçirilerek püre yapılır. 2 iri patates haşlandıktan sonra kabukları soyulup, bunlar da püre haline getirilir. 1 çorba kaşığı tereyağı ile 3 çorba kaşığı zeytinyağı, bir tencereye koyulur ve yağ ısınınca içine, rendelenmiş bir baş soğan ilave edilip kavrulur. Soğan pembeleşince, püre halindeki ıspanak ile patates ilave edilir. Yarım litre sıcak süt ile 1 su bardağı tavuk suyu veya et suyu ilave edilir. Tenceredekiler, zaman zaman karıştırılarak 25 - 30 dakika kadar kaynatılır. Tencere, ateşten indirilirken, yarım çorba kaşığı tereyağı ile 1 fincan rendelenmiş kaşar peyniri ilave edilir ve 1 - 2 defa karıştırılarak tenceredekiler, büyük servis kasesine boşaltılır ve sıcak sıcak servis yapılır. Afiyet olsun. * İsteyenler; çorbanın üzerine, yağda kızartılmış ekmek parçaları da koyabilirler.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder