29 Haziran 2011 Çarşamba
TAZE TARHUN OTLU ÇORBA ( 6 kişilik ) - Kuru Bakliyatlı, Hamurlu, Etli, Otlu Çorba -
MALZEMELER : 5 - 6 dal taze tarhun otu, yarım su bardağı yeşil mercimek, yarım su bardağı erişte, 2 tane orta boy soğan, 4 - 5 çorba kaşığı sıvı yağ, 1 tatlı kaşığı biber salçası, 6 - 7 su bardağı su, tuz karabiber KÖFTESİ İÇİN ; 200 gr. kıyma, 2 dal taze tarhun, 1 adet soğanın yarısı, karabiber, yeterli miktarda tuz, yenibahar HAZIRLANIŞI : Köfte için; kıyma, bir kap içerisine koyularak, üzerine, ince kıyılmış tarhun, rendelenmiş soğan, tuz karabiber ve yenibahar ilave edilerek yoğrulur. Harçtan, fındık büyüklüğünde parçalar koparılarak, küçük köfteler hazırlanır. Mercimek haşlanarak süzülür. Sıvı yağ tencereye koyularak, yemeklik doğranmış soğan ve köfteler ile birlikte 5 dakika kavrulur. Salça ilave edilerek, 1 - 2 dakika daha kavrulur. Su ilave edilir. Tuzu ve karabiberi ayarlanır. Kaynamaya başlayınca, mercimek ve erişte eklenir. Erişteler yumuşayıncaya kadar pişirilir. İncecik kıyılmış taze tarhun otu, tencereye ilave edilir. Bir iki taşım kaynatılarak, ateşten alınır. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder