29 Haziran 2011 Çarşamba
BADEMLİ ÇORBA ( 4 kişilik ) - Yoğurtlu, Et Sulu, Kuru Yemişli Çorba -
MALZEMELER : 2 çorba kaşığı toz badem, 4 çorba kaşığı yoğurt, 4 çorba kaşığı un, 1 tane yumurta, 5 su bardağı et suyu veya su, 1 tatlı kaşığı tereyağı ÜZERİ İÇİN; 1 çay bardağı badem HAZIRLANIŞI : Yoğurt, un, yumurta ve toz badem tel ile iyice çırpılır. Et suyu veya su eklenerek, ağır ateşte koyu bir kıvam alıncaya kadar karıştırılır. Ateşten almaya yakın tereyağı eklenir. Servis tabağına aktarılır ve tabaklara bölüştürülünce, üzeri badem ile süslenir. ( Kabuğu soyulmuş ve soyulmamış olan, bütün iç badem ile süslenir. ) Sıcak olarak servis yapılır. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder