24 Haziran 2011 Cuma
DÜĞÜN ÇORBASI ( 6 - 8 kişilik ) - Kemik Sulu, Koyun Etli, Sebzeli, Terbiyeli Çorba -
MALZEMELER : 250 gr. koyun eti, yarım kg. koyun kemiği, 1 çorba kaşığı tereyağı, 2 çorba kaşığı un, 1 baş küçük soğan, 1 tane küçük havuç, 8 su bardağı su, tuz TERBİYESİ İÇİN; 2 tane yumurta sarısı, yarım limonun suyu ÜZERİ İÇİN; 2 çorba kaşığı tereyağı, yarım çorba kaşığı kırmızı biber HAZIRLANIŞI : Et, bütün olarak tencereye koyulur. Buna; kemik, kabuğu soyulmuş bütün soğan, üstü kazınmış bütün havuç, 8 su bardağı su ve yeteri kadar tuz koyulduktan sonra orta ısıdaki ateşte, et yumuşayıncaya kadar ( 3 saat kadar ) pişirilir. Et pişince; suyu süzülerek, bir başka tencereye aktarılır. Et de küçük parçalar halinde doğrandıktan sonra et suyuna ilave edilir. Başka bir tencerede; un ve yağ, tahta bir kaşıkla ara vermeden karıştırılarak, 3 dakika kadar kavrulur. Sonra, bir kenarda duran sıcak et suyu ile et parçaları, karıştırılmakta olan bu yağlı una, azar azar ilave edilerek iyice yedirilir, koyulaşıncaya kadar pişmeye bırakılır. Terbiyesi için; porselen bir kaseye 2 yumurta sarısı ve yarım limonun suyu koyulur. Bu karışım, telle çırpılırken, tencereden alınan kaynar et suyuazar azar ilave edilir. Bu şekilde hazırlanan terbiye, hızlı hızlı karıştırılan çorbaya, azar azar ilave edilir. Bir taşım kaynattıktan sonra tencere ateşten indirilir. Küçük bir tavada, 2 çorba kaşığı yağ kızdırılır. Üzerine yarım kaşık kırmızı biber ilave edilir, karıştırılırve kaselere koyulan çorbaların üstüne, gezdirilerek döküldükten sonra servis yapılır. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder