26 Haziran 2011 Pazar
SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - TARHANA ÇORBASI - ( 6 kişilik ) - Hamurlu Çorba -
MALZEMELER : 1 çay bardağı toz tarhana, 1 tutam karabiber, 1 fiske tuz ve 1 çay kaşığı kırmızı biber, 1 yemek kaşığı tereyağı veya 3 çorba kaşığı zeytinyağı, 6 su bardağı soğuk su HAZIRLANIŞI : Toz tarhana, bir kasede bir bardak su ile ıslatılıp eritilir. Çorba tenceresine, ıslatılıp eritilmiş tarhana, 6 su bardağı soğuk su, karabiber, 1 çorba kaşığı zeytinyağı ve tuz koyulur. Orta hararetli ateşte, tahta kaşık ile sürekli karıştırılarak, pişirilir. Tarhana Çorbası kıvam alınca, ateşten alınır ve tuzu ayarlanır. Büyük çorba kasesine aktarılır. Sos tavasında; tereyağında kırmızı biber köpürtülür ve çorbanın üzerinde gezdirilerek, çorbaya ilave edilir. Hazırlanan; Tarhana Çorbası, çorba tabaklarında veya çorba kaselerinde servise sunulur. Afiyet olsun. * Tarhana Çorbası ' nın yanına, her çeşit turşu, sebze kızartmaları, siyah zeytin, yeşil kırma zeytin veya çizik zeytin, her çeşit peynir, her çeşit kuruton yakışır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder