12 Haziran 2011 Pazar
SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - Enginar Suyuna Çorba - ( 6 kişilik ) - Sebze Sulu, Unlu, Tahıllı, Kuru Bakliyatlı, Sebzeli Çorba -
MALZEMELER : 1 tane enginarın haşlama suyu, 1 yemek kaşığı un, 1 tane limon, 1 su bardağı haşlanmış buğday ( yarma ), 1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek, 1 çay bardağı haşlanmış nohut, 5 - 6 diş taze sarımsak, 1 tane orta boy kuru soğan, 1 tatlı kaşığı biber salçası, 1 tatlı kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı tereyağı, 3 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 fiske karabiber, 1 fiske tuz, 1 tatlı kaşığı kuru nane, 1 - 2 tane kesme şeker HAZIRLANIŞI : Enginar, temizlenerek, limon ve un ile ovulur. 1 çay kaşığı zeytinyağı, 1 kesme şeker, 1 fiske tuz ile üzerini 3 parmak geçecek kadar su ile tencereye yerleştirilir. Tencere ateşe oturtulur. Enginar yumuşayınca, delikli bir kaşık yardımı ile tencereden çıkartılır. ( enginar, salata v.b. kullanılabilir ) Biz; çorbada, enginarın suyunu kullanacağız. Kuru soğan ince ince doğranır. Çorbanın pişirileceği tencereye, tereyağı, zeytinyağı, 1 kesme şeker, tuz ve taze çekilmiş karabiber ilave edilerek, soğanlar şeffaflaşana kadar kavrulur.salçalar ilave edilerek, çok az daha kavrulur. ( soğanlar, esmerleşmeyecek ) İnce kıyılmış taze soğanlar, haşlanmış mercimek, haşlanmış buğday, haşlanmış nohut ilave edilip, karıştırılarak, çok az kavrulur. Enginar suyu ilave edilir. Kaynatılır. Arada sırada karıştırılır. Çorba kıvam alınca, ateşten alınıp, porselen çorbalığa aktarılır. Üzerine kuru nane serpiştirilir. Taze sarımsak taneleri ile süslenerek, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder