29 Haziran 2011 Çarşamba
ACILI MISIR ÇORBASI ( 6 kişilik ) - Tahıllı, Kremalı, Et sulu, Sebzeli Çorba -
MALZEMELER : 2 su bardağı haşlanmış mısır tanesi, 2 çorba kaşığı tereyağı, 1 tane pırasanın beyaz kısımları, 4 çorba kaşığı silme un, 5 su bardağı su veya et suyu, 2 tane salçalık kırmızı acı biber, 2 tane küçük boy domates, 100 gr. krema, 1 tatlı kaşığı toz şeker, 2 - 3 dal fesleğen, karabiber, yeterli miktarda tuz HAZIRLANIŞI : Tereyağı, bir tencereye koyularak, eritilir. Halka şeklinde doğranan pırasa, kavrulur. Un ilave edilerek kavurmaya devam edilir. Su koyulur ve kaynadıktan sonra mısırlar ilave edilerek, 15 dakika pişirilir. Salçalık acı kırmızı biberler ince ince kıyılır. Domatesler, yıkanır ve kabukları soyularak, çekirdekleri temizlendikten sonra küçük küçük doğranır. Salçalık kırmızı acı biber ve domatesler tencereye ilave edilir. Biberler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Üzerine: krema, toz şeker, tuz ve karabiber eklenir. Bir taşım kaynatılan çorba, ateşten alınır. Kıyılmış fesleğen ilave edilerek servis yapılır. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder