26 Haziran 2011 Pazar
DÖMİGLASLI TAZE SEBZE ÇORBASI ( 6 - 8 kişilik ) - Et Suyu Konsantreli, Kaşar Peynirli, Taze Sebzeli Çorba -
1 tane büyük boy kereviz, 3 tane havuç, orta boy 2 tane patates, 300 gr. bezelye, 150 gr. ıspanak, 1 tane pırasa, yarım demet maydanoz, Ayrıca; mevsim sebzeleri, 2 tane kabak, 200 gr. yeşil fasulye, 200 gr. karnabahar, birkaç yaprak lahana, 1 tane enginar, biraz kuşkonmaz, birkaç tane taze mantar, 50 gr. yağ, 50 gr. rendelenmiş kaşar peyniri, 1 litre su, 2 çorba kaşığı dömiglas veya 1 litre et suyu HAZIRLANIŞI : Büyük bir çorba tenceresinin içine, 1 litre su ve dömiglas koyulur. ( Dömiglas yoksa, 1 litre et suyu da kullanılabilir. ) Suya, ayıklanıp yıkanmış küçük parçalara bölünmüş; patatesler, karnabaharlar, lahanalar, bezelyeler, kabaklalarr, enginarlar, mantarlar ve ıspanaklar, kuşkonmazlar ilave edilir. Sebzeler, pişerken erimemeli ve parçalanmamalıdır. Bu, göz önüne alınarak, sebzeler aynı anda suya ilave edilmez. Geç pişenler; önce, daha kısa sürede pişenler; daha sonra, tencereye koyulur. Başka bir tencereye; yağ, küçük parçalara kesilmiş kereviz, havuç ve pırasa koyulur. Haşlanmakta olan sebzelerin suyundan, birkaç çorba kaşığı koyulur ve kısık ateşte yavaş yavaş pişirilir. Büyük tencerede haşlanmakta olan sebzelerin pişme süresi, 3 saat kadardır. Bu sürenin bitmesine 10 - 15 dakika kala aynı tencerede pişmekte olan sebzeler alınarak, diğer tencereye boşaltılır. Tahta kaşık ile yavaşça karıştırılır. Bir süre daha pişirilerek, ateşten alınır. Büyük servis kasesine boşaltılarak, üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpilip, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder