|
- Çorba yanı - İrmikli harşa - |
*** MALZEMELER : 2 su bardağı irmik, 1 su bardağı su, 2,5 çay bardağı süt, 1 çorba kaşığı toz şeker, 8 çorba kaşığı tereyağı, 1 tane yumurta, 1 küçük paket kabartma tozu, alabildiği kadar un, tuz HAZIRLANIŞI : * 1. USULE GÖRE ; Tencereye; irmik, su, süt ve toz şeker koyulur. Orta hararetli ateşte, sürekli karıştırılarak, irmik yumuşayıncaya kadar pişirilir. Pişince, ateşten alınır. Ilınınca, yumurta, kabartma tozu, tuz ve azar azar un ilave edilerek, yoğrulur. Ele yapışmayan kıvamda, yumuşak bir hamur elde edilir. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılır ve avuç içinde yuvarladıktan sonra üzerine bastırılarak, şekil verilir. İrmiğe bulanır ve kızdırılmış bol sıvı yağda arkalı önlü kızartılır. Kızaranlar tavadan alınır, yağı emdirilerek, tabağa yerleştirilir. Ilık servis yapılır. Afiyet olsun. * 2. USULE GÖRE ; İrmik, un haline gelinceye kadar öğütülür. Tüm hamur malzemeleri karıştırılarak, yoğrulur. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılır ve el ile şekillendirilir. Yapışmaz yüzeyli tavada sık sık çevrilerek, pişirilir. Ilık servis yapılır. Afiyet olsun. * BİLGİ ; Fas ( Kuzey Afrika ) Mutfağından '' İrmikli Harşa '' yine bu mutfağın çorbalarından olan '' Harira Çorbası '' eşliğinde servis edilmesi çok uygun olacaktır. '' Harira Çorbası '' tarifi, bloğumda bulunmaktadır.
|
- Çorba yanı - İrmikli harşa - |
|
- Çorba yanı - İrmikli harşa - |
|
- Çorba yanı - İrmikli harşa - |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder